Op 1 juli 2015 komt het lage BTW-tarief van 6% te vervallen

Op 1 juli 2015 vervalt het lage BTW-tarief van 6% op arbeid bij renovatiewerkzaamheden. Na 1 juli wordt weer het algemene tarief van 21% BTW berekend.


Meer informatie 6% regeling:
Het lage (6%) btw-tarief geldt voor verbouwings- en herstelwerkzaamheden van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Het gaat dan om het vernieuwen, vergroten, herstellen, vervangen of onderhouden van (delen van) de woning. Nieuwbouw en bedrijfspanden zijn van de regeling uitgesloten. De tegemoetkoming geldt ook voor het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en bouwkundige tekenaars als zij ook de renovatie van de woning begeleiden, voor de arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen, alsmede voor de arbeidskosten van de in opdracht op maat gemaakte goederen die onderdeel gaan vormen van de woning. Ook kan worden gedacht aan het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen.

Het 6%-tarief geldt alleen voor de arbeidskosten. Voor de kosten van de gebruikte materialen geldt het gewone btw-tarief van 21%